اظهار نظر اعضای شورای عالی ورزش در حاشیه المپیاد20:58
1395/11/15رئیس و اعضای شورای مرکزی ورزش وزارت نفت، پس از پایان دهمین المپیاد سراسری کارکنان مرد به اظهارنظر در خصوص این مسابقات و اهداف پیش روی ورزش در این وزارتخانه پرداختند.
به گزارش سایت اداره کل سلامت، تربیت بدنی و مسئولیت اجتماعی، دکتر کریم سلحشور، معاون وزیر نفت و رئیس شورای مرکزی ورزش در حاشیه برگزاری المپیاد سراسری کارکنان وزارت نفت گفت: به دلیل ماهیت عملیاتی بودن صنعت نفت و اینکه عمده فعالیتها در این وزارتخانه در شرایط ویژهای صورت میگیرد، بحث ورزش اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
رئیس شورای مرکزی ورزش وزارت نفت افزود: وزیر نفت در سال 1394 راهبردهایی را در 17 ماده ابلاغ کردند که نشان از عمقِ نگاه ایشان نسبت به مقوله ورزش دارد. خوشبختانه اکنون از حضور تعداد قابل توجهی از خبرگان ورزشی در شورای مرکزی ورزش بهرهمند هستیم و متعاقب تشکیل جلسات شورا با این متخصصان، کارگروههای تخصصی با محورهای مختلف تشکیل شد و اکنون تدوین سیاستهای اجرایی بسیاری از مواد تکلیفی در حال اتمام و پیگیری است.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: تعیین و تخصیص بودجههای مستقل در ورزش از اولویتهای اصلی سازمان سلامت محور صنعت نفت است و بسترسازی مناسب به منظور حضور و مشارکت حداکثری کارکنان و خانوادههای آنان در میادین ورزشی هم از رویکردهای اصلی شورای مرکزی ورزش وزارت نفت محسوب میشود.
دکتر سلحشور خاطرنشان کرد: ما تکالیف متفاوتی نسبت به سازمان تربیت بدنی و ورزش کشور پیش رو داریم و باید تا حد امکان، استاندارد فعالیتهای ورزشی خود را افزایش دهیم و با شناسایی کاستیها و نقاط ضعف، فعالیتهای مذکور را در مسیر توسعه ورزش در صنعت نفت هدایت کنیم.
غلامرضا شاه کرمی، مدیر کل سلامت، تربیت بدنی و مسئولیت اجتماعی وزارت نفت هم پس از پایان المپیاد سراسری کارکنان مرد اظهار داشت: صنعت نفت از منحصر به فردترین دستگاههای کشور است که به فعالیت در امر ورزش میپردازد و باید قدردانِ وزیر نفت بود که با احکام ابلاغی و انتصاب خبرگان ورزش کشور به عنوان اعضای شورای عالی ورزش، به این شورا غنا بخشید.
دبیر شورای مرکزی ورزش وزارت نفت افزود: میتوان افق 20 ساله ورزش صنعت را از راهبردهای ابلاغی وزیر در حوزه ورزش صنعت نفت ترسیم کرد.
شاه کرمی ادامه داد: اکنون برنامه 5 ساله ورزش وزارت نفت منبعث از این راهبردها است که ساماندهی ورزش همگانی، قهرمانی، زیرساختهای ورزش و حلقه سلامت به ویژه تأکید بر جایگاه ورزش در صنعت نفت و تبدیل شدن آن به یکی از ارکان اصلی مدیریت سلامت صنعت نفت، از جمله مواردی است که در این برنامه لحاظ شده است.
هاشمی طباء، عضو شورای مرکزی ورزش وزارت نفت که در محل برگزاری مسابقات حضور داشت، در حاشیه المپیاد سراسری کارکنان مرد وزارت نفت گفت: « در زمان اندکی که در محل برگزاری المپیاد سراسری کارکنان مرد وزارت نفت حضور پیدا کردم، شاهد برگزاری مطلوب مسابقات بودم. نظم خاصی در برگزاری رقابتها حکمفرما بود که حکایت از برنامهریزی مطلوب برگزارکنندگان دارد. نکته قابل توجه در المپیاد این بود که تمامی ورزشکاران، به صورت جدی رقابتها را برگزار میکردند و سطح برگزاری رقابتها از مسابقات درون سازمانی بسیار فراتر بود.»
وی در ادامه در خصوص رویکرد اعضای شورای مرکزی ورزش وزارت نفت به مقوله ورزش در سطح صنعت نفت تأکید کرد: «رویکرد اعضای شورای مرکزی ورزش وزارت نفت در خصوص مقوله ورزش در این وزارتخانه این است که تمامی کارکنان و اعضای خانواده آنها در فعالیتهای ورزشی شرکت کنند و یکی از مباحثی که برای تحقق این هدف مطرح میشود، دسترسی کارکنان به اماکن و امکانات ورزشی است. البته قطعاً تأکید ما بر ورزشی است که منجر به سلامت افراد و تأکید عضلات شخص شود.»
هاشمی طباء ضمن اشاره به طرح سنجش سلامت کارکنان و تدوین شناسنامههای ورزشی و تأثیری که در تحقق اهداف ورزش همگانی صنعت نفت دارد، اظهار داشت: «این طرح قطعاً باید در سطح صنعت نفت اجرا شود و به فعالیتهای ورزشی کارکنان و خانوادههای آنان جهت دهد. باید وضعیت جسمی افراد پیش از آغاز فعالیتهای ورزشی بررسی شود تا رشتههای متناسب با وضعیتشان را دنبال کنند، در غیر اینصورت امکان دارد ورزش برای فرد نتیجه منفی به دنبال داشته باشد.»
وی خاطرنشان کرد: «وجود اطلاعات جسمی فرد در شناسنامههای ورزشی ضرورت دارد و به عقیده من این طرح، با نیروهای موجود در ورزش وزارت نفت قابل اجرا است.»
بیژن ذوالفقارنسب دیگر عضو شورای مرکزی ورزش وزارت نفت هم در حاشیه این المپیاد گفت: چیزی که در این المپیاد بیش از هر نکته دیگری به چشم میخورد، فضای فرهنگی ویژهای است که در این مسابقات حاکم بود. شور و اشتیاق میان کارکنان حکمفرما بود و شرکتکنندگان انرژی قابل توجهی داشتند.
ذوالفقارنسب در ادامه به بینش خاص وزیر نفت مبنی بر حمایت از مقوله ورزش اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: نگاه خاص وزیر نفت به بحث ورزش بسیار در پیگیری این فعالیتها در وزارت نفت تأثیرگذار است و قطعاً با وجود چنین نگاه و بینشی میتوان سیاستهای برگرفته از راهبردهای صنعت نفت در ورزش را پیش برد.
وی افزود: با تجربهای که در اختیار دارم، میتوانم به جرأت عنوان کنم که توجهی که در وزارت نفت به ورزش پرسنل و اعضای خانواده آنان میشود، منحصر به فرد است و نگاه انسانی که در این وزارتخانه به پرسنل و اعضای خانواده آنها وجود دارد، قابل احترام است.
بیژن ذوالفقارنسب در پایان به نقش اداره کل سلامت، تربیت بدنی و مسئولیت اجتماعی در پیادهسازی سیاستهای برگرفته از راهبردهای ورزش در صنعت نفت اشاره کرد و اظهار داشت: بدون شک تأثیر این اداره در بهبود شرایط ورزش در این وزارتخانه پررنگ خواهد بود و توصیه اینجانب این است که میتوان با افزایش اختیارات، امکانات و بودجه مرتبط، تحقق اهداف ورزش وزارت نفت را شاهد باشیم. مدیر کل سلامت، تربیت بدنی و مسئولیت اجتماعی وزارت نفت از افراد ورزشی و خوشفکری محسوب میشود که یقین دارم با برنامههای پیش رو در اهداف خود و مجموعه موفق عمل خواهد کرد.
شاهرخ شهنازی دیگر عضو شورای مرکزی ورزش که در روزهای پایانی المپیاد سراسری کارکنان در آبادان حضور داشت، در خصوص اولویت سیاستهای مورد بحث در شورای مرکزی ورزش وزارت نفت اظهار داشت: برنامههایی که عمدتاً سلامت محور باشند و خانوادهها را درگیر ورزش کنند، در اولویت مباحث شورای مرکزی ورزش است. برای صنعت بزرگی مثل نفت لازم است که در آن به گونهای برنامهریزی شود که همه اعضای این خانواده با ورزش سر و کار داشته باشند.
وی در خصوص بازدید اعضای شورا از اماکن ورزشی صنعت نفت در آبادان گفت: در حاشیه برگزاری المپیاد سراسری کارکنان، بازدیدهایی از زیرساخت و اماکن ورزشی آبادان داشتیم. میتوان در خصوص نتایج این بازدیدها اینطور حکم کرد که نیروهای انسانی فعال در آبادان و مناطق عملیاتی مشغول به فعالیت هستند. همچنین نوسازی و بازسازیهایی در اماکن آبادان در حال انجام است که مطلوب به نظر میرسد، اما کافی نیست. چون نسل جوان شرکتی و بومی این شهر زیاد است و باید به فکر ورزش این افراد بود و مسئولیت اجتماعی نفت در مناطق عملیاتی به وضوح قابل مشاهده است.
وی خاطرنشان کرد: بنده مسئولیت دبیر کلی کمیته المپیک را به عهده دارم و کلاسها و دورههای کاربردی را برای افراد در نظر گرفتهایم که در نفت هم نمونههای مشابهی وجود دارد و باید استمرار پیداد کند.
شهنازی در پایان اظهار داشت: نکته قابل توجه در خصوص ورزش کارکنان صنعت نفت این است که باید انرژی بیشتری را صرف ورزش نیروهای شاغل در سکوها و مناطق عملیاتی کرد و همچنین این افراد هم مانند دیگر نیروهای شاغل در صنعت نفت باید از این جهت که چه رشتههایی برای آنها مناسب است، مورد ارزیابی قرار بگیرند که این امر هم در سیاستهای اجرایی مورد نظر لحاظ شده است و پس از طی مسیر قانونی در شورای مرکزی ورزش وزارت نفت به زودی اجرا خواهد شد.
نصر اصفهانی، مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی پالایش و پخش و عضو شورای مرکزی ورزش وزارت نفت هم پس از پایان المپیاد سراسری کارکنان مرد گفت: شرکت ملی پالایش و پخش هر سال میزبانی یکی از المپیادهای سراسری وزارت نفت را به عهده دارد و امسال هم با توجه به پتانسیل خوبی که شرکت پالایش نفت آبادان دارد، مسابقات را در آبادان برگزار کردیم.
مدیر توسعه منابع انسانی شرکت پالایش و پخش افزود: شورای عالی ورزش وزارت نفت وظیفه سیاستگذاری در حوزه ورزش صنعت نفت را به عهده دارد و امید است با اتخاذ سیاست های مطلوب در تحقق اهداف ورزش صنعت نفت گام برداریم.
زهره زارعچیان، عضو شورای مرکزی ورزش وزارت نفت هم در حاشیه این المپیاد به شیوه برنامه ریزی در ورزش صنعت نفت اشاره کرد و گفت: در تمامی برنامه ریزی هایی که در ورزش صنعت نفت صورت می گیرد، تلاش شده تا نگاهی جامع به فعالیت ها داشته باشیم و نحوه اجرای برنامه ها به گونه ای باشد که بانوان و آقایان شاغل و اعضای خانواده آنها امکان برخورداری از امکانات ورزشی را به طور مساوی داشته باشند.
لیلا بهرامی، دیگر عضو شورای مرکزی ورزش وزارت نفت هم در این خصوص اظهار داشت: با توجه به تدابیری که از سوی مسئولان ورزش صنعت نفت اندیشیده شده است، شرایط به گونه ای مهیا شده است که حضور خانم ها در عرصه ورزش پررنگ تر از گدشته خواهد بود.